Traditionell Smörgåstårta
Receptet räcker till 2 tårtor (= 40-50 personer)
- 4 st förpackningar Landgångsbröd
- 20 st ägg
- 1 ask Bregott (400g)
- 1,5 liter Créme Fraiche
- 300g Majonäs
- 3 st Crabfish á 170g
- Curry, Salt och Peppar
Till Garnering:
- 2 burkar Rom á 170g (röd eller svart)
- 1,2 kg Skalade Räkor
- 1 st Gurka
- 1 ask Cocktailtomater
- Citron
- Dill
Gör så här:
Hårdkoka äggen, dela på vita och gulan, hacka fint var för sig, lägg undan lite hackad äggvita till garneringen. Kantskär brödskivorna, smöra sparsamt ovansidor och kanter. Blanda Créme Fraiche, majonäs, kryddor, crabfish och hackad äggvita. Dela sedan upp i två lika stora delar till vardera tårta. Lägg ut brödskivorna på serveringsfatet. Bred ut majonäsblandningen på alla sex brödskivor och stapla tre lager för vardera tårta. Bred sedan majonäsblandningen även runt kanterna. Garnera med gurkskivor runt om. Garnera sedan översidan med räkor, äggulor, rom, tomater, skivad citron och dill.
Tiramisu
För 6-8 pers
Ingredienser
- 2 dl starkt nybryggt Kaffe
- 0,5 dl kaffelikör eller rom
- 4 st äggvitor
- 4 st äggulor
- 1 1/4 dl strösocker
- 400g Mascarpone
- grovt rivet skal av en citron och en apelsin
- ca 200g kex savoiardi, biscotti
- 2 msk kakao
Gör så här:
Låt kaffet kallna. Blanda det sedan med spriten. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa äggulorna med sockret, till riktigt vitt och pösigt. Blanda ner mascarponen smaksatt med citron- och apelsinskal. Vänd ner äggvitorna. Doppa kexen snabbt i kaffet och spriten. Varva kex och mascarponesmeten i en form eller ett glas. Låt stå några timmar kallt.